Drie vriendinnen van begin dertig nemen zich op oudejaarsdag voor in het nieuwe jaar hun ware liefde te vinden.
Extra onderwerp
Luisterboeken (Daisy)
Titel
Gemengd dubbel
Auteur
Jill Mansell
Verteller
Marie-Cécile Van De Velde  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mixed doubles trilogy
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
16:36:46
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Drie vlotte vriendinnen van begin dertig maken op een oudejaarsdag plannen voor het komende jaar. Liza, een aantrekkelijke restaurant-recensente met zo ongeveer elke drie weken een nieuwe relatie, zou graag een echtgenoot willen. Pru wenst gewoon - tegen beter weten in - getrouwd te blijven met een man die haar ontrouw is en van gokken houdt. De opvliegende Dulcie wil graag van haar zo saaie, hardwerkende man af. Na veel verwikkelingen, waarbij ook veel bijfiguren met hun al of niet succesvolle verhoudingen worden opgevoerd, slagen ze er alle drie uiteindelijk in om de man van hun keuze te (her)vinden. Schrijfster Jill Mansell voegde met deze niet onaardige liefdesroman- die al in 1998 in het Engels werd gepubliceerd - een romantisch werk toe aan haar uitgebreide oeuvre. Karaktertekening is niet haar sterkste punt, wel heeft ze een rijke fantasie en laat ze haar figuren veel (onwaarschijnlijks) ondernemen én er is soms een vlaagje humor. Geen hoogvlieger, maar wel een boek dat zijn w…Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia