Strip
Nederlands

De papyrus van Caesar

Jean-Yves Ferri (scenarist), Albert Uderzo (naar het werk van), René Goscinny (naar het werk van)
+1
De papyrus van Caesar
×
De papyrus van Caesar De papyrus van Caesar
In de reeks:
Asterix; 36
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De papyrus van Caesar
Scenarist
Jean-Yves Ferri
Naar het werk van
Albert Uderzo 1927-2020 René Goscinny
Illustrator
Conrad
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le papyrus de César
Uitgever
Paris: Albert René, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9782864972723 (paperback)

Besprekingen

Na ruim twee jaar verschijnt op 22 oktober het nieuwste avontuur van Asterix en Obelix. Ook dit verhaal is van de hand van scenarist Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad, de opvolgers van de legendarische Albert Uderzo. 'De papyrus van Caesar' speelt zich volledig in Gallië af, in tegenstelling tot hun vorige album dat zich afspeelde in Groot-Brittannië. De liefhebbers worden weer getrakteerd op veel gevechten en nieuwe karakters, waaronder een achterbakse gluiperd. Daarnaast vloeit de toverdrank weer rijkelijk en zijn ook de Romeinen weer van de partij. Fans van het eerste uur zullen nauwelijks een breuk ervaren met de tekenstijl van Uderzo. Voor een breed publiek van vrijwel alle leeftijden.

Over Jean-Yves Ferri

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Jean-Yves Ferri (Mostaganem, 20 april 1959) is een Frans stripauteur, actief als scenarist, tekenaar en inkleurder van stripalbums. Belangrijke stripseries van deze auteur zijn Aimé Lacapelle en Terug op aarde (met Manu Larcenet). In juli 2011 werd hij door uitgeverij Hachette geselecteerd als scenarist voor de voortzetting van de stripreeks Asterix. Didier Conrad werd als tekenaar geselecteerd.

Biografie

Ferri werd geboren in Algerije als zoon van pieds-noirs. In Terug op aarde laat hij het personage gebaseerd op tekenaar Manu Larcenet verhuizen van de grootstad naar het platteland. Dit is deels gebaseerd op het leven van Ferri die op zijn 17e naar het platteland van de Aveyron verhuisde, wat een echte cultuurshock was. In zijn strip Aimé Lacapelle speelde Charles De Gaulle een kleine bijrol en later ontwikkelde Ferri een aparte komische reeks rond de figuur van De Gaulle.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties