Wat & Hoe Stedentrip Rome bevat de Top 10 hoogtepunten van Rome, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip Rome is handzaam, compleet en betrouwbaar, ideaal voor je reis.


Rome is een drukke, moderne hoofdstad in het decor van antieke sc

Onderwerp
Rome ; reisgidsen
Extra onderwerp
Rome, reisgidsen
Titel
Rome / tekst Jane Shaw ; herziening 2022 Jaap Verschoor
Auteur
Jane Shaw Jaap Verschoor
Bewerker
Tim Jepson Esther van Veen Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Rome
Editie
Elfde, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022 | Andere uitgaves
190 p. : ill.
ISBN
9789043924634 (paperback)

Besprekingen

Een reis is een efficiënte aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Dat is het uitgangspunt van de Nederlandse reisgidsenreeks 'Wat & hoe'. Timemanagement en planning zijn dan ook sleutelconcepten in de gidsen over Venetië en Rome.

Een inleidend hoofdstuk bevat, naast enkele cijferweetjes en culinaire tips, een lijst met suggesties voor een echt blitzbezoek. Daarna volgt een tiental bladzijden praktische tips, met o.m aandacht voor feestdagen, grote evenementen en openbaar vervoer. Ook werd er een beknopt lijstje losse Italiaanse woorden opgenomen, overbodig voor wie het Italiaans enigszins machtig is, nutteloos voor wie geen Italiaans spreekt.

Het deel 'De selectie' bevat tien highlights. Voor Rome zijn dit vanzelfsprekend het Vaticaan, de Romeinse restanten en de musei Capitolini, maar ook de piazza Navona en de San Clemente. De gids over Venetië plaatst o.m. het Canal Grande, de San Marco en de Scuola Grande di San Rocco in de top tien.

De teksten die deze h…Lees verder
Onder de noemer 'Wat & Hoe SELECT' is een kleine en beknopte reisgidsenserie verschenen die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Het zijn kleine pockets in spiraalband met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid: er staan vrijwel geen stukken tekst in die bestaan uit meer dan tien regels. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan café's, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. De afdrukkwaliteit van de foto's kan beter, de informatie in de gids is te beknopt.