E-boek
Nederlands

Nachtwerk

Hetty Kleinloog (auteur)
De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn eigenaar van een bedrijfsrecherchebureau in hartje Amsterdam. Waar Lisa - opgeleid aan de politieacademie - de regels volgt, kleurt Kat - van origine journalist - nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband de meest ingewikkelde misdrijven op te kunnen lossen.
Titel
Nachtwerk
Auteur
Hetty Kleinloog
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2021
1 digitaal bestand
ISBN
9789460687310
CloudLibrary
aap8tvg9

Over Hetty Kleinloog

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hettykleinloog

Hendrika (Hetty) Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is schrijver, tekstdichter en docent creatief schrijven.

Docent

Van 1984 tot 1988 studeerde zij aan de Theaterschool Amsterdam, de parttime opleiding Docent Drama. Als afstudeerproject richtte zij Theatergroep Mevrouw Jansen op. Bij deze theatergroep was zij tot de opheffing in 2009 creatief leider, auteur, regisseur en tekstdichter. Voor diverse andere theatergroepen heeft zij toneelstukken geschreven, onder andere voor Theatergroep Troost Gouden Kooistra (2012), over het leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

Vanaf 1992 geeft ze les, onder andere als docent Drama en Nederlands aan het ROC van Amsterdam, de opleiding Theater. Zij geeft cursussen Creatief schrijven en ze is vakdocent Scenario, Romans & korte verhalen en Poëzie aan de Schrijversacademie.

Televisie

Vanaf 2000 schrijft Kleinoog televisiedrama. Zij werkte als…Lees verder op Wikipedia