Boek
Nederlands

Laatste kans

Ook verschenen als Oud zeer

Harlan Coben (auteur), Els Franci-Ekeler (vertaler)
+1
Laatste kans
×
Laatste kans Laatste kans

Laatste kans

Ook verschenen als Oud zeer

In de reeks:
Genre:
Myron Bolitar hoort dat de dertienjarige zoon van Emily, ooit zijn grote liefde, een beenmergtransplantatie moet ondergaan. Myron wil niets meer met Emily te maken hebben. Totdat hij ontdekt dat Jeremy zijn eigen zoon is. Dan gaat hij op zoek naar die ene passende donor. Wat hij op het spoor komt, is een machtige familie die vastbesloten is de kaken stijf op elkaar te houden.
Titel
Laatste kans
Ook verschenen als
Oud zeer
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Darkest fear
Editie
11
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
285 p.
ISBN
9789022569894 (paperback)

Besprekingen

Jaren nadat Myron Bolitar zijn glanzende sportcarrière heeft moeten afbreken vanwege een geblesseerde knie, krijgt hij weer heel wat tegenslag te verduren. Zijn vaders hartaanval doet Myron in één keer beseffen dat zijn ouders niet onsterfelijk zijn. En Emily, die ooit zijn grote liefde was, neemt contact met hem op, met de mededeling dat haar 13-jarige zoon Jeremy doodziek is en zo snel mogelijk een beenmergtransplantatie moet ondergaan. Myron wil niets meer met Emily te maken hebben. Dus wil hij ook die ene passende donor die Jeremy zou kunnen redden en die spoorloos is verdwenen, niet voor haar zoeken. Totdat hij hoort dat Jeremy zijn eigen zoon is. Dan gaat hij op zoek naar een man die een eeuwigheid geleden in het niets lijkt te zijn opgelost. Wat hij dan op het spoor komt, is een machtige familie die vastbesloten is de kaken stijf op elkaar te houden, een uit de gratie gevallen journalist verwikkeld in een kat-en-muisspel met de FBI en de verdwijning van een kind.

Onda…Lees verder
Een ex-vriendin van Myron Bolitar, sportmakelaar en amateurspeurder, vraagt hem een verdwenen beenmergdonor op te sporen en zo haar 13-jarig zoontje te redden. Als ze vertelt dat Myron de vader van de jongen is, kan hij moeilijk weigeren. De Amerikaanse schrijver publiceerde meerdere Bolitarboeken en won daarmee een Edgar Award. Bolitar is een harde jongen met het hart op de goede plaats. Hij heeft zijn basketbalcarrière op moeten geven door een knieblessure en is nu sportmakelaar met een zeer excentriek stel medewerkers. Veel (zwartgallige) humor, soms wat geforceerd. Het verhaal is niet onplezierig om te lezen door de snelle schrijfstijl. De plot lijkt in eerste instantie wat onduidelijk: speurtocht naar een verdwenen persoon, van wie de vader ook nog eens een seriemoordenaar blijkt te zijn. Maar uiteindelijk is de ontknoping zeer verrassend en verhelderend. Daardoor krijgt de lezer gaandeweg meer waardering voor dit verhaal en de personages. Vrij kleine druk.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia