Boek
Nederlands

Max op de fiets

+1
Max op de fiets
×
Max op de fiets Max op de fiets
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Max is heel blij met zijn nieuwe fiets, die hij aan iedereen laat zien. Maar dan ziet hij een steen op de weg niet. Prentenboek met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Fietsen
Titel
Max op de fiets
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[18] p. : ill.
ISBN
9789044806946 (hardback)

Besprekingen

Max heeft een nieuwe fiets gekregen en wil hem gelijk uitproberen. De fiets (een driewieler) heeft een stoere toeter die Max telkens laat horen als hij iemand tegenkomt. De zusjes Milli en Molli, Emiel, Victor en Piep bewonderen allemaal zijn fiets. Als Max een kei op de weg te laat ziet, vallen hij en zijn fiets hard op de grond. Vrolijk peuterboekje met vele herkenningsmomenten voor oudste peuters en kleuters. De aangeklede dieren zijn allemaal verschillend, kunnen goed met elkaar opschieten, staan voor elkaar klaar en leven met elkaar mee. Dat Max zijn tranen snel vergeet om weer verder te rijden, zal ook veel herkenning oproepen. Of wellicht een pedagogisch opstekertje zijn voor peuters en kleuters die maar blijven huilen. De in acrylverf en collagetechniek gemaakte prenten zijn kleurrijk, vrolijk en herkenbaar. Max is bekend van 'Max in de speeltuin', 'Max zoekt zijn vriendjes', 'Max en de maan'. Vanaf ca. 2 jaar.

Max op de fiets

Max is de bezitter van een nieuwe fiets en hij is reuzetrots. Hij komt al zijn vriendjes tegen en is fier en stoer. De figuurtjes zijn heel stereotiep afgebeeld en de afbeeldingen stralen weinig beweging uit. Het verhaal is nogal voorspelbaar en je krijgt een beetje een déjà-vugevoel bij het zoveelste Max-avontuur. Dit is een leuk boekje in de Max-reeks en daarmee is het een beetje gezegd.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max