Boek
Nederlands

Kai-Mook

+1
Kai-Mook
×
Kai-Mook Kai-Mook
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Eindelijk kunnen de dieren uit de dierentuin het pasgeboren olifantje bewonderen. Om de beurt begroeten ze haar. Ze zijn het allemaal met elkaar eens: het olifantje is snoezig. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Olifanten, Geboorte
Titel
Kai-Mook
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813142 (hardback)

Besprekingen

Na maanden wachten, kunnen de dieren van de dierentuin dan eindelijk het pasgeboren babyolifantje bewonderen. Om de beurt begroeten ze haar en ze zijn het er allemaal over eens dat ze snoezig is. Maar wat denkt de boreling zelf van die belangstelling? Blij en warm prentenboek naar aanleiding van het eerste geboren olifantje in België. De grote, rustig getekende en duidelijk herkenbare illustraties in zachte kleuren geven samen met de gevoelige tekst fraai de verwondering over de geboorte weer. Vertederend om te zien zijn de stuntelige pogingen van het jong om te leren staan. Inmiddels is Kai-Mook (Thais voor parel) één jaar en het goudhaantje van de Antwerpse Zoo. Per gekocht exemplaar komt één euro ten goede aan een nieuw thuis voor Kai-Mook en haar familie en worden haar broers en zusjes in India ondersteund. Prachtig voorleesverhaal met het voor kinderen aantrekkelijke herhalingselement. Verzorgde, stevige uitgave ( in samenwerking met ZOO Antwerpen) met een tekening van een opkrab…Lees verder

Kai-Mook

Als in de Zoo van Antwerpen de kleine olifant na lang wachten eindelijk wordt geboren lijkt het wel alsof de hele wereld in rep en roer staat, Vlaanderen althans toch. Dankzij een zorgvuldig uitgewerkte campagne van een reclamebureau werd Kai-Mook een regelrechte hype en stond zij maandenlang in het middelpunt van de belangstelling. Als één van de uitlopers van deze (commerciële) hype verscheen het boek Kai-Mook van Guido van Genechten en dat doet je als recensent toch even twijfelen. Gelukkig slaagt dit boek erin om al vanaf de cover alle harten te veroveren. De combinatie van een zeer eenvoudig doch ontroerend verhaal met vertederende tekeningen is een voltreffer! De tekeningen zijn prachtig gemaakt en zijn een duidelijk bewijs dat de auteur/illustrator zijn onderwerp goed heeft bekeken. In het verhaal snellen de andere dieren van de dierentuin meteen naar het olifantenverblijf als ze horen dat de kleine olifant geboren is. Elk dier kijkt vol verwondering naar het pasgeboren jong…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max