Boek
Nederlands

Vrij zijn!

Eva Burgers (auteur)
+1
Vrij zijn!
×
Vrij zijn! Vrij zijn!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na een bewogen zomervakantie keren Cas en Bruno terug naar de Academie voor Uitvoerende Kunsten. Beide jongens zoeken een balans tussen gebondenheid en vrijheid, tussen liefde en hun carrière.
Extra onderwerp
musicals, zingen, Verliefd zijn, Chicklit
Titel
Vrij zijn!
Auteur
Eva Burgers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
190 p. : ill.
ISBN
9789044818048 (paperback)

Besprekingen

Vrij zijn is het tweede deel in de ‘Spotlights’-reeks, waarin we het wel en wee volgen van een groepje jongeren die aan de Academie voor Uitvoerende Kunsten studeren. Goede vrienden Cas, Bruno, Lizzy, Maya, Quinty en buitenbeentje Anne zijn allemaal doorgestroomd naar het tweede jaar van de opleiding en staan dit jaar voor een grote uitdaging. Niet alleen moeten ze goed presteren voor de modules die standaard tot de opleiding behoren, ze moeten ook nog eens een musical op poten zetten waar een belangrijke producent naar komt kijken. Quinty en Lizzy moeten zorgen voor innovatie in de choreografie, Bruno en Anne horen samen aan de tekst te sleutelen en Maya is samen met Cas verantwoordelijk voor de muziek. Naast al die taken moeten ze ook nog tijd vinden om hun rol in de musical in te studeren. Op persoonlijk vlak verloopt het leven van de personages steeds hectischer. Mara krijgt nog altijd knikkende knieën wanneer ze Cas ziet. Hun verplichte samenwerking helpt daar niet bij en …Lees verder
Het is de start van het tweede schooljaar van de Academie voor Uitvoerende Kunsten. De zes hoofdpersonen (ca. 17) worden aan de lezer voorgesteld middels een overgangsevalutie. Het verhaal gaat over de relaties die deze zes jongeren met elkaar onderhouden. Het feit dat ze met een interessante opleiding bezig zijn komt zijdelings ter sprake, maar voegt niets toe aan het verhaal. Ze zijn dit seizoen bezig met de musical 'A Chorus Line' maar dit is volkomen ondergeschikt aan de soapintriges. Er wordt veel gewisseld tussen locaties, van leslokaal naar koffiehuis naar slaapkamer. De locatie wordt steeds als hoofdstuktitel gebruikt bij de vele korte hoofdstukjes. Er wordt alleen gebabbeld. De intrige bestaat uit jaloezie en de moeite die de personen hebben met elkaar. Tweede deel van de serie 'Spotlights'*. Leuk voor de soapliefhebber, maar het voldoet niet aan de verwachting die het onderwerp oproept. Vanaf ca. 15 jaar.