Dwarsligger
Nederlands

Vals beeld

Elvin Post (auteur)
+1
Vals beeld
×
Vals beeld Vals beeld
In de reeks:
Genre:
Een handelaar in vervalste kunst krijgt na zeven jaar in de gevangenis te hebben gezeten van een New Yorkse gangster de opdracht een aantal schilderijen, waaronder een beroemde Rembrandt, uit een privé-museum te roven.
Titel
Vals beeld
Auteur
Elvin Post
Taal
Nederlands
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2010
493 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800550 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Vincent Bloom, handelaar in vervalste kunst, en Elijah Finch, schilder van vervalsingen, hebben er zeven jaar gevangenis op zitten na de kunstwereld voor de gek gehouden te hebben met valse Picasso’s, Chagalls en andere meesters. Maar dan krijgt Bloom het verzoek van een New Yorkse gangster een beroemde Rembrandt uit een privé-museum te roven. Dit lukt na een grondige voorbereiding vrij eenvoudig en ze nemen ook een aantal andere meesterwerken mee. Terwijl ze op hun geld wachten, wordt de gangster vermoord en moeten ze op een andere manier van het kostbare doek afkomen. De ene verrassing stapelt zich op de andere. De figuren met wie Bloom en Finch te maken hebben, lopen normaal in een hardboiled thriller rond en Bloom en Finch zijn eigenlijk geen partij. Deze tegenstelling, de eigenlijk krankzinnige onderneming en de verrassende wendingen, maken het een plezier de tweede roman van Post te lezen. Zijn New York en Boston zijn authentiek, zijn plot is goed uitgewerkt en de humor is voldo…Lees verder

Over Elvin Post

Elvin Post (Rotterdam, 25 november 1973) is een Nederlandse auteur en journalist. In 2004 won hij, als jongste winnaar tot dan toe, de Gouden Strop voor zijn debuut, de misdaadroman Groene vrijdag. Met Roomservice won hij in 2011 de Diamanten Kogel.

Biografie

Post begon zijn carrière na zijn stage bij het literaire agentschap Ralph Vicinanza in Manhattan (New York). Aldaar schreef hij ook recensies van buitenlandse thrillers voor het Algemeen Dagblad. In Manhattan begon hij zelf met het schrijven van boeken.

In 2004 debuteerde Post vervolgens met Groene vrijdag. Hiervoor ontving hij in hetzelfde jaar de Gouden Strop.

In 2006 verscheen Vals beeld, dat ook een nominatie kreeg voor de Gouden Strop. Beide boeken werden tevens genomineerd voor de Belgische thrillerprijs, de Diamanten Kogel. Vals beeld is gebaseerd op een stoutmoedige kunstroof in 1990 waarbij verschillend…Lees verder op Wikipedia