Dwarsligger
Nederlands

Arizona blues

Elvin Post (auteur)
+1
Arizona blues
×
Arizona blues Arizona blues

Arizona blues

In de reeks:
Genre:
Een houthakker die miljonair is geworden met een boek en een film over ufo's trekt de aandacht van zowel criminelen als een journaliste.
Titel
Arizona blues
Auteur
Elvin Post
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2018
635 p. ; 12 cm
ISBN
9789049806620 (paperback)

Besprekingen

Gerard Treadway is een voormalige houthakker (Arizona blues is het jankende geluid van de kettingzagen van houthakkers) die miljonair is geworden met een boek en een film over ufo’s. Criminelen zijn uit op zijn fortuin. Daarbij vallen doden. Daarnaast lezen we over journaliste Karen, die bij toeval terechtkomt in het stadje waar de gebeurtenissen zich afspelen en die Gerard gaat interviewen. In beide verhaallijnen speelt de liefde een niet onbelangrijke rol. Vlot geschreven, een mengeling van fictie en non-fictie, met zo nu en dan spannende wendingen en waarin de personages goed uit de verf komen. Elvin Post (1973) won met zijn debuut 'Groene vrijdag' (2004) De Gouden Strop. Daarna werden zijn volgende thrillers vrijwel steeds genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Dit is zijn – opnieuw onderhoudende – zevende.

Over Elvin Post

Elvin Post (Rotterdam, 25 november 1973) is een Nederlandse auteur en journalist. In 2004 won hij, als jongste winnaar tot dan toe, de Gouden Strop voor zijn debuut, de misdaadroman Groene vrijdag. Met Roomservice won hij in 2011 de Diamanten Kogel.

Biografie

Post begon zijn carrière na zijn stage bij het literaire agentschap Ralph Vicinanza in Manhattan (New York). Aldaar schreef hij ook recensies van buitenlandse thrillers voor het Algemeen Dagblad. In Manhattan begon hij zelf met het schrijven van boeken.

In 2004 debuteerde Post vervolgens met Groene vrijdag. Hiervoor ontving hij in hetzelfde jaar de Gouden Strop.

In 2006 verscheen Vals beeld, dat ook een nominatie kreeg voor de Gouden Strop. Beide boeken werden tevens genomineerd voor de Belgische thrillerprijs, de Diamanten Kogel. Vals beeld is gebaseerd op een stoutmoedige kunstroof in 1990 waarbij verschillend…Lees verder op Wikipedia