Boek
Nederlands

Vissen op het droge helpen

Amy Tan (auteur)
+1
Vissen op het droge helpen
×
Vissen op het droge helpen Vissen op het droge helpen

Vissen op het droge helpen

Genre:
Een groep Amerikaanse toeristen op kunstreis in Myanmar verdwijnt spoorloos. Hun kort voor de reis vermoorde reisleidster reist als geest met hen mee en vertelt wat hen overkomt.
Titel
Vissen op het droge helpen
Auteur
Amy Tan 1952-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Saving fish from drowning
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2005
462 p.
ISBN
90-446-0745-6

Besprekingen

In sprookjesachtige landen kunnen toverachtige dingen gebeuren, maar alleen als we erin geloven," zegt Bibi Chen ergens in Amy Tans nieuwste romanVissen op het droge helpen. Eerder al oogstte de van oorsprong Chinese succes met bestsellers alsDe Vreugde- en Gelukclub enDe vrouw van de keukengod.

Helaas gaat het in haar nieuwste uitgave al vanaf de eerste pagina mis: Tan vertelt hoe ze tijdens een hevige regenbui in een centrum voor parapsychologie terecht komt en nieuwsgierig bladert in documenten van Karen Lundegaard, een medium dat contact heeft met de overleden Bibi Chen. En dan neemt Chen het verhaal over. Elf Amerikaanse toeristen reizen naar Myanmar. Het was de bedoeling dat Chen zou optreden als begeleidster maar ze is vlak voor het vertrek op mysterieuze en gewelddadige wijze om het leven gekomen. Tijdens de reis, doorspekt met intriges en psychologische oorlogsvoering, maar vooral opvallend door de clichématige personages, worden tien van de elf re…Lees verder
Een groep van 12 welgestelde Amerikanen heeft een reis naar China en Myanmar (Birma) besproken. De reisleidster komt echter onder mysterieuze omstandigheden net voor de reis te overlijden. De reis gaat door, maar pakt heel anders uit dan gedacht. In Myanmar verdwijnt de groep in het oerwoud, en pas na een spannende week kunnen ze gered worden. De roman biedt humor, goede informatie over de situatie in Myanmar (met winnares van de Nobelprijs voor de vrede Aung San Suu Kyi), interessante personages, en een juiste dosis spanning. Amy Tan schreef al verschillende internationaal beroemde romans zoals 'De vreugde- en gelukclub'. Kleine druk.

Over Amy Tan

CC BY 2.0 - Foto van/door David Sifry

Amy Tan (Oakland (Californië), 19 februari 1952) is een Amerikaans auteur van Chinese afkomst. Haar werk beschrijft moeder-dochterrelaties en de relaties tussen Chinees-Amerikaanse vrouwen en hun ouders. Tans bekendste roman, The Joy Luck Club (vertaald in het Nederlands als De vreugde- en gelukclub), is in 1993 verfilmd. Zij schreef ook een kinderboek, The Moon Lady (1992) en verschillende essays. Amy Tan zingt in de "all-star, all-author rockband" Rock Bottom Remainders, samen met Dave Barry, Ridley Pearson, Scott Turow, Stephen King, James McBride, Mitch Albom, Roy Blount Jr., Matt Groening, Kathi Kamen Goldmark, en Greg Iles.

Bibliografie

  • The Joy Luck Club (1989) - (De vreugde- en gelukclub)
  • The Kitchen God's Wife (1991) - (De vrouw van de keukengod)
  • The Hundred Secret Senses (1995) - (De honderd geheime zintuigen)
  • The Bonese…Lees verder op Wikipedia