Boek
Frans

Premier sang : roman

Amélie Nothomb (auteur)
Een jongeman wordt als diplomaat naar Congo gestuurd, waar de koers van zijn leven voorgoed zal veranderen.
Titel
Premier sang : roman
Auteur
Amélie Nothomb
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2021
170 p.
ISBN
9782226465382 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een roman over familie en opgroeien. Nothomb vertelt het verhaal van een jongen — gebaseerd op haar vader — die afwisselend opgroeit tussen weelde (de rijke familie van zijn moeder) en vergane glorie (het vervallen familiekasteel van zijn vader). Hij vertrekt als diplomaat naar Congo waar de loop van zijn leven zal veranderen. Op prettige toon en met humor geschreven. Amélie Nothomb (Etterbeek, 1967) is een internationaal bekende Belgische (scenario)schrijver. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Grand prix Jean-Giono, de Jean Giono Jury award en de Prix Alain-Fournier.

Over Amélie Nothomb

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ΛΦΠ

Amélie Nothomb, schrijversnaam van jonkvrouw Fabienne Claire Nothomb (Etterbeek, 9 juli 1966), is een Franstalig Belgisch schrijfster, die afwisselend in Parijs en Brussel woont en werkt.

Biografie

Doordat haar vader, Patrick Nothomb (1936-2020), diplomaat was, bracht Nothomb haar jeugd achtereenvolgens door in Japan, China, de Verenigde Staten, Laos, Myanmar en Bangladesh. Toen zij op 17-jarige leeftijd in België kwam wonen, voor het beëindigen van de middelbare school en voor haar studie Romaanse filologie aan de Université libre de Bruxelles, voelde ze zich eenzaam en onbegrepen. Om de eenzaamheid te verdrijven, begon ze te schrijven.

Na haar universiteitsdiploma te hebben behaald, keerde Nothomb terug naar Tokio, waar ze tolk Japans wilde worden. Ze ging bij een grote Japanse onderneming werken, wat geen succes werd. De onaangename en bizarre ervaringen die ze in haar baan opdeed, schreef ze van zich af …Lees verder op Wikipedia