Rotselaar is een Boekstart-gemeente

Lezen is voor iedereen leuk, ook voor de allerkleinsten. Daarom werd Rotselaar op 22/05/2021 een Boekstart-gemeente. Boekstart is een leesbevorderingsinitiatief dat kinderen van 0 tot 2,5 jaar en hun ouders met lezen, boeken én met de bib in contact wil brengen.

Boekstart

Boeken en baby's? Natuurlijk!

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Bovendien leert je kind niet alleen meer maar ook andere woorden wanneer er boeken aan te pas komen. En er is meer. Als je al vanaf heel jong met je kind praat en samen in boekjes kijkt, heeft hij het later makkelijker op school.

Maar bovenal is samen in boekjes kijken gezellig. Dicht bij mekaar zitten, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen... Het versterkt de band tussen ouders en kinderen. Het is pure ‘kwaliteitstijd’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Kom je Boekstart-pakket halen

De bib wil ouders van baby’s en peuters regelmatig een boekenpakket met informatie over voorlezen en de bib cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bib te laten ontdekken. De babypakketten worden uitgedeeld aan ouders van een kindje van 6 maanden, als zij op consultatie gaan bij Kind & Gezin. Op 15 maanden bezorgt Kind & Gezin de ouders een uitnodiging om in de Bib een peutertas op te halen met daarin twee peuterboekjes en een brochure met tips over voorlezen.

Ga je niet bij Kind & Gezin op consultatie? Geen probleem, ook dan heeft je baby of peuter recht op een Boekstart-pakketje. Kom met je kleintje van 6 maanden of je peuter van 15 maanden naar de Bib, meld je aan bij de balie en krijg daar je baby- of peuterpakket.

Een initiatief van de Bib en Iedereen Leest i.s.m. Kind & Gezin