Boekentips voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te vinden in de rekken: al die keuze! Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 jaar op een intuïtieve manier boeken vinden naar hun goesting. Kinderen zien een afbeelding die een thema uitbeeldt: fantasie, dieren, noem maar op. Swipen (of klikken) ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet.

Op het einde krijgen ze een kleine etalage met 8 covers. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd.

Hoe werkt Bieblo?

Open Bieblo op een tablet of pc in de kinderafdeling en vertel hoe oud je bent.

Je krijgt een afbeelding te zien die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipe je rechts, dan is het jouw ding, swipe je links, dan niet.

Op het einde krijg je 8 boekentips die passen bij jouw interesses en leeftijd. Staat er tussen de 8 leestips toch geen boek dat je aanspreekt? Vernieuw de pagina voor andere boekentips uit de bib. Handig toch!?

En verder...

Je kan Bieblo spelen op elk toestel met een internetverbinding, dus ook bijvoorbeeld op de smartphone van je mama of thuis op de laptop. Je moet gewoon surfen naar deze link: https://bieblo.be/#/rotselaar/rotselaar-de-mena .

Bieblo is slim en toont alleen titels die niet uitgeleend zijn. Leuke titel gevonden? Dan kan je die meteen lenen! 

Probeer Bieblo

 

 

 

Bieblo startscherm